Vem tjänar på gratis fritidskort?

Ung Vänster Älvsborg lanserar idag en ny kampanj som kräver att ungdomar ska få gratis fritidskort. Fritidskort är ett kort som man kan använda från man är 14 år tills man är 20 år. Det gäller vardagar efter 16.00, helger, röda dagar och sommarlovet. Med fritidskortet kan man åka genom hela västra Götaland. Det är en toppen möjlighet för ungdomar att kunna utnyttja sin fritid på ett vettigt sätt där de kan avgöra vart de vill vara, och att de ska ha möjligheten oavsett ekonomin att vara där de vill vara.

Kampanjen kommer att fortsätta fram till början av augusti. Känner du någon som håller med, så berätta om kampanjen och organisera dig med alla oss andra, som vill både rädda miljön och kunna ha en vettig fritid oavsett storleken på föräldrarnas plånbok.

Vem tjänar på gratis fritidskort?

Vi ungdomar har rätt till en vettig fritid, oavsett storleken på föräldrarnas plånbok. Samtidigt som vi måste vara klimatsmarta så ökar kollektivstrafikspriserna och särkilt priset på fritidskortet.

När politikerna och etablissemanget väljer skattesänkningar för dem allra rikaste då är det vi ungdomar som får betala notan med en försämrad möjlighet till en meningsfull fritid. Vi ungdomar vill rädda miljön, men hur kan man vara klimatsmart när det är billigare att åka bil än att åka kollektivt.

Vi i Ung Vänster Älvsborg kräver gratis fritidskort. Det är inte omöjligt att ge oss gratis fritidskort. Har man sänkt skatten för dem allra rikaste med flera miljarder kan man satsa några miljoner för att få gratis fritidskort. Det är dags att satsa på bussar och tåg. Det är dags att satsa på oss ungdomar. Det är dags att ta från dem rika och ge till oss ungdomar.

flygbad_framsida2

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *