Riv Murarna!

Omänsklig! Brutal! Det är några ord som kan beskriva Sveriges flyktingpolitik.

I det nuvarande läget ifrågasätts människors värde och rättigheter.

I en skamlös förbrytning mot FN’s mänskliga rättigheter och barnkonventionen tvingas tusentals asylsökande till deportering tillbaka till våld, förföljelse, förtryck och säker död. Sverige med EU i sin spets bygger symboliska murar som stänger ute dem som inte bor inom Europas gränser.

Vi minns väl alla Ganna, kvinnan från Ukraina med svår demens, hjärtsjuk och blind, vars öde skapade stor debatt på alla mediala kanaler. Hon var gammal och sjuk utan någon kvarvarande koppling till sitt hemland. Men likt förbannat skulle hon utvisas. Hon hade all sin familj och stöd i Sverige och skulle troligtvis inte klara sig i Ukraina. Hennes familj stred för henne och de lyckades och hon fick stanna.

Fall som Ganna blir bara fler trots nationell och internationell utdömning, det är dags för aktion. Vi måste börja se asylsökande som människor inte som siffror. Det är dags att riva murarna, inte bara i Sverige utan också i EU.

Uttalande Älvsbrogs distriktsårskonferens 16-17 februari

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *